En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under maj 2013

Av Sara Modigh - 9 maj 2013 00:15

Denna veckans tips är Ellen DeGeneres talkshow-klipp som finns på youtube. 


Mina favorit klipp är till exempel dessa:




Kolla in på The Ellen DeGeneres Show på youtube för att hitta dina egna favoritklipp.

http://www.youtube.com/user/TheEllenShow



Av Sara Modigh - 8 maj 2013 13:25

Är helt slut efter gårdagens ångestattack. Puschade mig själv aldelers för mycket. Mitt huvudkänns helt mosigt och det gör ont som tusan. Ryggen värker och kroppen känns som den väger ett ton. Orkar knappt röra mig alls. Har ingen energi alls. Så jag hoppas verkligen att idag blir en lugn och bra dag, för jag behöver verkligen sammla all energi jag kan. 

Av Sara Modigh - 7 maj 2013 16:45

Jag försöker ta körkort. Själva körandet går bra. Men jag måste verkligen börja med teorin. Men jag känner att det inte kommer funka att sitta och träla sig igenom en teoribok. Så hur ska man göra för att lära sig? 

Testade en sida på internet där man fick frågor. Men då var det ju bara frågor. Hade vart bättre om de var frågor och man fick förklarat vad som var rätt och varför när man svarat fel på något. Det hadde vart bra.


Kan ju säga att jag misslyckades ganska reält på provet haha :P

 

Men är inte förvånad eftersom jag inte läst någon teori alls :P

Hade fel på 33 av 65 frågor , gud va dåligt haha. 


___________________________________________________________________________________


Testade en gång till. Gick lite bättre andra gången , Men lär mej ju ingenting.

 


Kom på att jag kanske skulle länka till sidan också. 


http://www.trafiktesten.se/493/gratis-teoriprov-f%C3%B6r-k%C3%B6rkort--k%C3%B6rkortsfr%C3%A5gor

Av Sara Modigh - 6 maj 2013 23:23

Att skapa en positiv syn på livet är verkligen inte lätt. Speciellt inte när det känns som om allt bara går åt helvete hela tiden. Man har många stora problem i sitt liv och livet är verkligen en kamp. Men jag vet hur viktigt det är att stanna upp och ta tillvara på alla ljusglimtar som finns. Det är med ljuset vi kan mota bort allt de mörka.


Jag tänker på psykisk ohälsa som en kolsvart rum. I rummet finns allt i livet både bra och dåligt. I dessa mörka rum tenderar man att slå tårna på alla hemska saker i sitt liv och andra dåliga saker är täckta i självlysande färg. Detta gör att det enda man ser , hör och känner är allt som är negativt. Det är så svårt att hitta det som är bra där i mörkret utan att snubbla över nått dumt. Men så länge man fortsätter gå så kommer man förr eller senare hitta något bra.


Då gäller det att komma ihåg det bra, glädjas av det och låta glädjen skapa ett ljus. Med detta lilla lilla ljus lyser man sig fram till nästa positiva sak i rummet. Man samlar på allt ljus man kan få tag på. Det är som stjärnor på en mörk natthimmel. Detta ljuset är den livsviktiga energi man behöver för att fortsätta kämpa.
Tillslut när man samlat tillräckligt länge kanske man har tillräckligt med ljus för att lysa upp hela rummet.

 



För mig är det väldigt viktigt att ta tillvara på det som är bra, Det är det som ger mig kraft och energi att fortsätta kämpa.. Men jag märker hur få det är där ute i cyberrymden som verkar uppskatta eller ens se positiva saker. Det är så tråkigt när folk ignorerar allt som är bra och låter sig uppslukas av det negativa.
En sak som jag tycker är jätte bra att tänka på är att många kan ha en helt vanlig bra dag och så händer det något negativt, du kanske tappar dina nycklar, missar bussen, trampar i något äckligt eller bränner maten. Efter detta så låter man hela dagen vara förstörd på grund av denna negativa sak. "Jävla skit dag", "Allt går åt helvete" och så vidare. Tänk vad mycket bättre vi skulle må om man gjorde så med positiva saker istället. Du har en tråkig inte allt för bra dag och en snygging ler mot dig på bussen, du hittar en peng på gatan, det är ett avsnitt av din favoritserie på tv eller middagen blir väldigt god, Och vips så är det den bästa dagen på länge, Gud vilken bra dag!

Allt handlar egentligen om attityd och att ta tillvara på småsaker. Istället för att älta och grubbla över negativa saker, spendera dagarna med glada och positiva tankar.

Av Sara Modigh - 6 maj 2013 00:40

Jag har verkligen svårt att hitta bloggar som jag fastnar för. Speciellt nu när det finns så otroligt många bloggar, så försvinner alla bra i mängden. Jag har följt ett fåtal bloggar men dessa bloggare har så gott som slutat blogga.
Jag läser några gamla klasskompisars bloggar. För jag tycker ju personligen att det är roligare att läsa om någon man vet vem det är.
Men nu vill jag ju hitta nya bloggar att läsa. Bloggar som INTE handlar om mode och dagens outfit. Det är det absolut tråkigaste jag vet att "läsa" om. Jag söker en personlig, ärlig och humoristisk blogg som man snabbt kan fastna för. Har ni några tips?
Vilken är eran favoritblogg och vad handlar den om?

Av Sara Modigh - 5 maj 2013 23:43

 

En miljon människor världen över beräknas dö i självmord varje år. Det betyder att självmord står 2700 dödsfall varje dag och det betyder att 113 personer dör till följd av självmord varje timma. Var med och hjälp Självmordsupplysningen att nå sitt mål med projektet att varaktigt bidra till att minska antalet självmord i Sverige. För att nå dit krävs resurser i form av volontärer och pengar. Självmordsupplysningen är nästan helt beroende av frivilliga bidrag. Gå in på https://sjalvmordsupplysningen.se/ och ge ditt stöd. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Av Sara Modigh - 5 maj 2013 19:55

Nu har jag sådär mycket ångest dygnet runt. Jag är stressad och orolig i hela kroppen. Ligger på gränsen till tårar och vredesutbrott hela tiden. Är extremt ljudkänslig och har ingen energi alls. Är så fruktansvärt trött på eländet just nu.
Min psyke är helt kaputt och nu börjar kroppen följa efter. Är det inte en sak så är det en annan och efter den kommer nästa. Nu har det hänt nått med min fot. Så fort jag står upp känns det som jag står på någonting? som en knöl i trampdynan, men när man känner efter med handen så känner man ingenting. Vad är detta?
Fruktansvärt obehagligt. Vill inte stå eller gå överhuvudtaget för jag får sådan panik av att det känns som jag har nått under foten.

Folk som inte känner mig kanske inte vet att jag tycker det är väldigt hemskt när man trampar på nått som fastnar under fötterna. Så detta är verkligen jättejobbigt för mig. Får väl se om det går över. Annars får jag väl amputera bort skitfoten.

Av Sara Modigh - 3 maj 2013 01:08

En väldigt sevärd liten kortfilm om psykisk ohälsa gjord av elever från Globala gymnasiet i Stockholm.



Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards