En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under november 2013

Av Sara Modigh - 2 november 2013 17:38

 

 

Av Sara Modigh - 2 november 2013 12:30

Idag är det alla helgons dag. Ska iväg och sätta lite ljus vid mammas grav idag hade jag tänkt. 

Ska också ta en sväng förbi a6 för att börja kika på julklappar.. Så säg va ni önskar er ;)

Av Sara Modigh - 2 november 2013 03:52

En helt okej dag. Känns som om jag haft något mindre myrkrypningar och öronsus idag. Men har varit trött och nedstämd under dagen. Vet inte varför men det känns som om det ligger en tyngd över mitt bröst och jag bara känner att jag vill gråta helt plötsligt.
Det är är som om jag har en glasskiva i min själ som ligger och skaver. Men jag kämpar på, gör saker som jag gillar och påminner mig själv om att skratta.
Så länge jag fortfarande har förmågan att skratta så är livet värt att leva.
Har inte gjort mycket alls idag, bara hackat grönsaker till middagen. Där gick min gräns för vad jag orkade med efter att ha fått oväntat besök av en hantverkare. Samma som var och plingade på igår. Tänkte att om de ska komma och plinga på min dörr varje dag till den bestämda tiden så är det lika bra att få det gjort trots att det är jobbigt. Det ger ju mig en otrolig otrygghet att veta att det hela tiden kan bestämmas vad som ska byggas om i mitt hem och att man inte blir respekterad när man ber att de kommer en speciell tid. Nu trotts att vi hade bestämt både dag och tid för att passa in då jag är på sjukhuset så kom de ändå och försökte komma in både idag och igår.
Kanske är därför som jag mått så dåligt idag?
Jag vet faktiskt inte. Hoppad på att dagen blir bättre imorgon

Av Sara Modigh - 1 november 2013 17:30

Jag har aldrig i hela mitt liv haft ett jobb. Jag har gått två år på en särskild resursskola på gymnasiet och efter det har jag varit sjukskriven.

Jag har en önskan om att en dag kunna ha ett riktigt jobb och sitter ibland och bläddrar igenom jobben som finns på metrojobb. Jag brukar använda just den sidan för att jag tycker den är lätt och smidig.

Tycker det är lätt att bläddra mellan olika jobb på olika platser. 



När man tittar på jobbannonserna som finns där så slår det mig hur hög utbildning och erfarenhet som krävs på så mycket. Minst två års erfarenhet på nästan allt och nästan alla jobb kräver specialutbildningar eller körkort. Finns det inga jobb som man kan ha om man inte gått gymnasiet, inte har körkort och har sjukdomar som gör att man kanske inte kan prestera på topp varje dag?


Förutom typ försäljning av saker så verkar inte inte finnas många fler jobb som inte har stora krav.


För att sälja saker skulle jag nog inte klara av. Jag tycker ju själv att försäljare av alla dess slag är så påträngande och mina svårigheter med att ta kontakt och våga prata med främlingar lär ju sätta många käppar i hjulen. 


Jag funderar ibland på vilket sorts jobb som jag skulle kunna klara, och det är svårt att komma på något. Jag är blyg, försiktig, rädd, vågar inte ta för mig, trivs inte med människor, saknar många dagar drivkraft och ork att göra saker. När jag var yngre ville jag bli författare, men att kunna leva på det känns inte så troligt.
Funderade på att bli bibliotekarie , men det är ju så otroligt lång utbildning på det. Annars tror jag det skulle kunna passa mig då det är en lugn tyst miljö på ett bibliotek. 

Vad har ni för drömyrke?

Ett bra jobb för mig skulle vara något som ligger nära mig, som inte kräver körkort då jag eventuellt inte kommer få ta det nu när MS:en påverkat min syn.  Det måste vara lugnt och jag måste kunna jobba i min egen takt de dagar jag klarar av att jobba. Detta ska då också vara ett jobb som inte kräver någon utbildning. 

Någon som har något förslag på vad det kan vara för jobb?


Kanske det finns något på Arbetsförmedlingans hemsida? Jag är inte så jättehemma på just arbetsförmedlingans sida.


Av Sara Modigh - 1 november 2013 06:00

För ett tag sedan när jag skrev till en tjej så mindes jag om något som jag försöker leva efter men som jag nog aldrig riktigt ägnat tid till att skriva ett helt inlägg om. Så jag tänkte att nu är det verkligen på tiden!


Jag lever efter filosofin att "skrattet är den starkaste medicinen vi har". Så länge man kan skratta så finns det fortfarande kraft , styrka och hopp att hämta. 

För mig är skratt en otrolig viktig del i att orka fortsätta kämpa. 

Jag försöker att skratta varje dag och ibland är det skitsvårt att skratta. Livet är rent utsagt för djävligt ibland och det kan kännas som att man vill allt annat än skratta när allt är eländigt.


Men skrattet är läkande och det kan lätta upp även de svåraste stunder.

Ju mer man skrattar , desto gladare blir man över lag. Jag har mycket närmre till skratt idag när jag "tränar" på att skratta än jag hade förut. 


Jag tittar på Youtube videos, läser på forum och följer bloggar med humor i. Jag omger mig själv med saker som gör mig glad och jag ser att det ger en positiv effekt på min psykiska hälsa. 

Jag finner mycket glädje i min familj och mina katter.

 




Men det är inte alltid man har tillgång till vänner och familj och då är det viktigt att kunna skratta för sig själv.

Något som jag gillar mycket är roliga "grodor" från tidningar, journaler och liknande.. Tycker att det är hemskt underhållande!

Även "felhörningar" och roliga saker som barn har sagt tycker jag är jätteroligt..

Har två helt underbara böcker hemma som handlar om just sådant. Den ena heter "Är det saltmannen?" och är en bok där folk berättar om låttexter som de hört fel. Ett exempel är en person som trodde låten WMCA gick "Why MC-gäng"

Skrattade så jag grät när jag läste det.

Sen intervjuer med kommentarer från barn med sina otroligt roliga tankegångar finns i en bok som heter "Gamla tanter lägger inte ägg"


Skrattet är så otroligt viktigt för oss människor. Ta en funderare.

Hur ofta skrattar du, Vad är det du skrattar åt och Vad kan du göra för att skratta mera?

Hur högt prioriterar du ett gott skratt?


Här länkar jag till lite roliga sidor, och ni får gärna komma med lite egna tips så vi kan fylla på listan!



http://felsjunget.se

http://www.journalisten.se/grodor

http://journalgrodor.se

http://www.felsms.com

http://se.fmylife.com

http://tjuvlyssnat.se

http://www.argalappen.se

http://catsthatlooklikepinupgirls.tumblr.com



Mer skratt åt folket!

Av Sara Modigh - 1 november 2013 03:07

En dag som inte startade så bra. Vaknade först av att det började hugga så extremt i min sida att jag inte kunde andas ordentligt. Gick upp en stund tills det gick över. När jag somnat om och sovit någon timme så plingade det på dörren vilket ledde till en panikattack. Lyckades efter många om och men somna om igen, och då plingade det på en gång till. Så har vaknat ungefär varannan timme under hela sömnen.
Har känt mig rätt rastlös under dagen och ångesten har legat något högre än vanligt idag. Förmodligen på grund av plingandet.
Har haft myrkrypningar och brännande smärta som vanligt och det susar fortfarande i örat. Även elchockerna som kommer när jag böjer huvudet är kvar. Nytt för idag är att mitt ena ben känns stelt och jag har väldigt ont i knät. Vet inte om det har med MSen att göra eller om det är något annat.
Tog medicin i dag och hoppade över att ta värktabletter tillsammans med den då jag inte känt några biverkningar, men i dag fick jag väldigt ont i huvudet fram åt kvällen några timmar efter jag tog injektionen. Vet dock inte om det är en biverkning eller att det är för att jag sov så dåligt under dagen. (Sover ju på dagarna 06-14)
Jag hoppas på att kunna sova bra idag.
Tänkte försöka sova nu och hoppad på att huvudvärken går över. Resten av krämporna får gärna också försvinna, men det känns ju inte så troligt.

Av Sara Modigh - 1 november 2013 00:16

Nu är Oktober månad slut och jag är jätteglad för jag har lyckats få över hundra unika besök på min blogg varje dag denna månaden.

Jag ville bara säga tack så mycket till alla er som besöker och kommenterar min blogg.

Det är ni som får mig att orka fortsätta kämpa!

 

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards