En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under september 2014

Av Sara Modigh - 11 september 2014 11:00

Nu har jag gjort det, nu har jag faktiskt varit och tatuerat mig. Jag har velat göra det i många år men inte vågat. Men nu är det alltså gjort!

Trodde inte att jag skulle våga, men min snälla syster satt med under hela tiden så det var skönt. I början när han gjorde konturerna gjorde det ganska ont. Det påminde väldigt mycket om känslan av att dra ett rakblad mot huden. Men konturerna gick ganska snabbt. Skuggningen kändes men lite lika mycket som konturerna så då gick det väldigt bra. Men färgläggningen var faktiskt rätt jobbig. Sista timmen var inte kul om man säger så :P
Men jag klarade mig igenom det. Fem timmar tog den att göra och kostade 6000, men jag fick femhundra kronor rabatt för att det var min första tatuering och att jag valde en "riktig" (som han sa) tatuering och inte nån liten för att testa hur det känns innan jag vågade köra på det jag verkligen ville ha.


Nu sitter det alltså en tatuering på min vad
Så nu är jag glad :)

Jag är väldigt förvånad över hur snabbt smärtan ändå försvann när tatueringen var klar. Jag hade mer ont i resten av kroppen när jag kom hem igår.
På tal om det, jag är väldigt glad att mina MS-smärtor triggades igång denna gången. När jag tog ut min P-stav utan bedövning så fick jag ju svåra nervsmärtor som höll isig i flera veckor efteråt. Fast igår hade jag väldigt ont i kroppen så då var jag inte så pigg. Tog en Ipren, en kall handduk över ögonen och la mig och sov en stund medan Jakob lagade mat. Sen när jag sovit lite och vi ätit mådde jag mycket bättre så det var väldigt skönt.

Idag känner jag mig bara lite öm på tatueringsstället (hela vaden är typ svullen så är väl inte så konstigt) och har lite huvudvärk. Så jag mår faktiskt väldigt bra.

Men det känns ändå lite overkligt. Måste kolla då och då att den sitter kvar :P

Motivet jag valde är en uggla som har en candy skull på magen. Jag valde det motivet för att det betyder något för mig.
För mig står skallen för allt jobbigt i mitt liv, ugglan för kunskapen jag fått av livet och utsmyckningarna på skallen är allt fint jag ändå fått i livet trots alla svårigheter.

          

Av Sara Modigh - 9 september 2014 16:15

Ja, nu har jag då haft sista lektionen i Madicin 1 kursen, nu har jag bara pluggandet kvar då :P

Den svåra biten. Jag klarade ju inte av tempot att plugga och gå på lektioner samtidigt så fick ju gå på lektionerna och strunta i alla läxor, inlämningsuppgifter och prov för att då istället göra dem i efterhand. 

Det är inplanerat som det är nu 7 veckor med studieverkstad där jag kan plugga och då kan jag där göra proven och inlämningsuppgifterna till medicin 1 kursen, sen kommer det kluriga. Jag har sedan 3 veckor med studieverkstad för att göra de som ska göras i Psykoliogikursen, men då ska jag alltså göra det innan kursen startar. Vet inte hur det ska fungera eller hur de har tänkt att jag ska göra. Men men det löser sig nog hoppas jag.


Vi har också fått veta att de inte har överklagat och undersköterskeutbildningen kommer så dels att drivas av Medlearn istället. Verkar dock som att vissa kurser fortfarande kommer vara kvar på moa. 

Men den som lever får se hur det blir. Tycker dock att det är sjukt jobbigt att inte veta. 


I alla fall, har fått lite betyg på de prov och inlämningar jag faktiskt gjort, såhär ser det ut:

 

Jag hoppas kunna hålla den nivån i fortsättningen också.



Av Sara Modigh - 6 september 2014 20:40

Hoppas att ni har det bra. Jag mår i alla fall lite bättre nu.  

Jag har börjat komma in lite mer i skolan och det har blivit mycket bättre nu när ja går på lektionerna först och får göra proven sedan. Hoppas bara att det håller sig bra när det blir dags att plugga på allvar,.

Vet ju inte hur studieverkstan fungerar. Men det får jag veta snart. Har nämligen bara en lektion till innan jag börjar gå på dem. 

Det är mycket plugg redan men idag har jag hälsat på hos en kusin. Det var trevligt, vi satt och fikade och pratade i ett par timmar, och igår var vi på tacoskväll hemma hos pappa och kollade på Doobidoo.

Fick även se Alfons nya lägenhet. Den var väldigt fin :)


Imorgon är det tipspromenad som gäller och ska även till mormor och äta. Så det är som sagt mycket pågång hela tiden. Har svårt att finna tid och ro att skriva. Men några rader försöker jag klämma ur mig nu i alla fall. 


Ska precis gå och titta på ett avsnitt av Downton Abbey innan det är dags att sova.


Jag hoppas hitta lite inspiration till att skriva senare i veckan. Ska försöka hitta något att skriva om bara :)



Här är en bild på lilla Greger, ni som följt mig länge kanske kommer ihåg honom från när han var kattunge hos mig  

Kommer ni inte ihåg så kommer en bild på mini Greger här:

 


HLR

Av Sara Modigh - 2 september 2014 16:15

 

Jaha, då var HLR-kursen avklarad. Jag har varit lite orolig inför den då det är något väldigt fysiskt. Men det gick faktiskt väldigt bra. 

Vi fick testa att göra kompressationer på små dockor och så klikade det till när man tryckt tillräkligt långt ner. Man måste nämligen ner 5cm för att hjärtat ska pressas ihop så att blodet förs ut. Snabbt skulle det gå också 100-120bpm. Sen fick vi också testa att blåsa in luft i dockans lungor.. Undra hur många som gjort det tidigare :P 

och så fick vi en låssashjärtstartare som vi fick leka lite med.

Allt det gick jättebra.


Vi fick också prova på att lägga varandra i stabilt sidoläge och heimlichmanövern. Det var lite pinsamt då jag inte direkt känner mina klasskompisar så väl. Men det gick bra ändå. 


Det var faktiskt lättare än jag trodde att det skulle vara så det var ju bra. 


 


Av Sara Modigh - 1 september 2014 13:00

Nu är det ny månad igen. Tiden går verkligen fort.
Det sker också många och stora förändringar nu. Härom dagen flyttade min bror Ludvig till Karlskrona för att plugga och min bror Alfons har fått en lägenhet i stan så nu flyttar även han hemifrån och sist så flyttar min kära syster Matilda till London.


Alla tre på en månad flyttar de iväg. Kommer nog kännas konstigt ett tag, men åh så roligt för dem.


Men man blir ju nästan lite skräckslagen när man ser hur vuxna de börjar bli. Då måste ju jag vara jättegammal :P


Vi pratade om det igår när vi var på Farfars 75-årskalas.

Att nästa år blir jag 25 år och om två år är Jakob 30 och då är han halvägs till sextio

Vi pratade även om hur vuxen man kände sig som tonåring och att det någon gång efter gymnasiet vände. Typ som om man fastnade där och tänker att man fortfarande är typ 18 år haha.


Men sen blir man helt förvånad när ens yngsta bror helt plötsligt gått och blivit äldre än vad man själv tänker att man är :P


Fast jag har ju mina halvbröder och det är väl inte förren dom blivit äldre än vad jag känner mig som jag ska bli riktigt skräckslagen haha. De är ju ändå 20 år yngre än mig :P 

Så är jag förtio och tror att jag är 20 kanske de är dags att vakna upp lite? 

     

(Jisses vad lik mamma jag blev)


Nä nu är det dags att plugga igen!


Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards