En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 21 december 2015

Bröllop, lekparker och julhandling

Av Sara Modigh - 21 december 2015 11:00

Nu var ännu en helg över och det har hänt en hel del den här helgen också. 

Jag håller mig sysselsatt om man säger så haha. Så här innan jul så händer det ju ganska mycket så det har varit fullt upp nästan varje dag.


I fredags så bjöd jag och Jakob in pappa och syskonen på tacos och spelkväll igen. Det var väldigt trevligt att hinna träffa pappa lite innan han åker iväg över julen. 

Blir konstigt att inte fira jul med pappa i år, men lite kul och spännande att vara här hemma hos oss på kvällen. 

Nu har vi ju fått öva på att vara värdar ett par gånger när vi bjudit familjen på middag.

Det har varit väldigt trevligt och i fredags så spelade pojkarna och pappa tv-spel medans jag lagade maten helt själv. Kan knappt fatta att jag, även om det bara var tacos lyckades laga en hel middag utan hjälp. För några år sedan klarade jag knappt av att gå in i köket på grund av min fobi för matrester och annat klabb. När maten precis var klar så kom även Matilda och vi åt maten och ingen dog av den. Så det var ju lyckat. 

Sen satt jag och Matilda kvar vid matbordet och pratade med pappa rätt länge medans Jakob och Ludvig gick och spelade tv-spel igen. 

Det var jättetrevligt att bara sitta och prata. Det känns som om det är så sällan man gör det.

Efter ett tag så gick pappa och Matilda också in i vardagsrummet och jag diskade undan lite. 


Vi bestämde att vi skulle spela lite spel innan pappa skulle åka hem. Det blev ett spel som jag inte har spelat så mycket, så jag kom inte ihåg någonting av mad man gjorde, hjärnsläpp hette det så det känns ju lite passande. haha

 

Det var ett mycket märkligt spel måste jag säga. Alla var "terapeuter" och om man när man flyttade sin spelpjäs på spelplanen hamnade i någons "behandlingsrum" var man tvungen att få terapi. Hamnade man på en ruta där det stod bläckfläck, jag då fick man titta på ett Rorschachtest och om man inte gissade rätt på vilket av tre alternativ flest människor ser när det tittar på bilden, så hamnade man på "psyket". 

Det var ett mycket lustigt men väldigt roligt spel.


Sen efter spelet var det dags för pappa att åka hem. Men jag Jakob, Ludvig och Matilda fortsatte kvällen med att åka och äta efterrätt på Burger king, de hade nämligen en ny(?) glass vi ville prova. En glass med Bounty inuti. Den var dock inte så god som den hade kunnat vara.

Tycker all glass på sådana ställen smakar billig vaniljglass som stått framme för länge.

Men kvällen var inte slut där.

När vi hade ätit så åkte vi till Kålgårdens lekpark och lekte. Vi hade så ofantligt kul så ni fattar inte. Vi skrattade så vi grät. Jag fick träningsvärk i både ansiktet och magen så mycket skrattade vi.

Vi hoppade studsmatta, gungade på gungbrädor, balanserade på en svängande stock, gungade i vanliga gungor och i en stor "korggunga" alla samtidigt.

              
Det var trångt haha


Men de hade inga rutschkanor på kålgården, så vi bestämde oss för att åka upp till stadsparken istället.


När vi kom dit så blev det väldigt läskigt för stadsparkens lekplats var inte upplyst. 

"Tänk om det låg någon eller något i rutschkanorna när man åker ner". :O

Men vi var modiga och vågade åka ändå.


 

När vi åkt färdigt så lade vi oss alla i ett nät som är som en hängmatta nästan och som fanns i en del av lekparken. 

Där lång vi och berättade spökhistorier och sjöng dåliga låtar tills klockan var nästan två och då bestämde vi oss för att det var dags att åka hem och sova lite. 


För på lördagen så skulle vi på bröllop. 

Det var nämligen så att min moster och hennes nu då man gifte sig. Det var ett väldigt litet och hemligt bröllop så det var inte många alls på vigseln, men det var så fint.

Sen på kvällen hade de bjudit hem familj och vänner på julmiddag och då skulle de avslöja att de hade gift sig tidigare under dagen. 

Jag och syskonen var dock inte med på kvällen. 

Men det var kul att få vara med och se vigseln och vi stannade till hemma hos dem och skålade lite och pratade med dem innan gästerna skulle komma. 


När vi kom hem på lördagskvällen så var jag väldigt trött så det blev en lugn kväll framför tv:n och så julpysslade vi lite innan vi gick och lade oss. 


På söndagen hade vi planerat att vi skulle köpa all julmat och fixa de sista sakerna som behövdes inför julafton och sen skulle vi steka köttbullar.

Men att handla tog så lång tid att vi var ute nästan hela dagen och letade saker. 

Så det blev inga köttbullar gjorda, så det får bli idag istället har jag tänkt. 

Men jag tror i alla fall att jag hittat det mesta som jag vill ha förutom några fina plåtburkar för julgodis och små glöggskedar. Men det får man väl klara sig utan.

Det känns som att allt börjar falla på plats, men julskinkan skrämmer mig en aning för jag har aldrig griljerat någon skinka tidigare så är rädd att det ska gå åt skogen. 

Är det någon som har några tips så får ni gärna ge dem till mig haha. Tänkte griljera skinkan dagen innan julafton. Julskinka på smörgås till gröten är ju ett måste!


Nu blir det storstäd på gång också och i morgon ska jag till sjukhuset och få dropp. 

Jag har inte en ledig dag förrän nästa år haha 

 
 
Ann

Ann

22 december 2015 00:11

Jag tycker det är lätt att griljera skinka om man köper en färdig kokt. Skär loss svålen och det undre fett lagret. Blanda 4 matskedar av favorit senapen med ett ägg och vispa upp. Häll blandningen högst upp på skinkan och stryk den så långt ner nu vill ha griljerat med slickepott. skaka över ströbröd. Ställ in i ugnen på grader i femton minuter eller tills ströbrödet fått färg.

http://nouw.com/annorlunda

Sara Modigh

22 december 2015 09:38

Tack ska du ha :D
Det känns ju som om man borde kunna klara av det

 
Ingen bild

Tove Lindgren

22 december 2015 10:34

Hejsan,
Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
(Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
Mvh, Tove

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards