En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 29 februari 2016

En spontan resa

Av Sara Modigh - 29 februari 2016 17:30

I onsdags kom Jakob med ett förslag om att vi skulle åka till Stockholm och gå på Hockey och sen efter det gå på norrbottensfesten under helgen och jag kände att jag har ju sagt att jag ska utmana mig mer, så varför inte? 

Jag sa till honom att om han fixar hotell, biljetter, kattvakt och allt annat som behövs och jag bara behöver bekymra mig om vad jag ska packa för något i min väska så är jag med. 

Så sagt och gjort så fixade Jakob med allt och jag fokuserade bara på att packa min väska.

Vi bestämde även att vi skulle passa på att hälsa på hos Jakobs bror och hans fru i Uppsala när vi ändå var i närheten, så vid lunchtiden på fredagen så åkte vi upp mot Uppsala.

Vi blev lite sena då vi på vägen upp fastnade i en lång bilkö efter en bilolycka och vi blev ståendes helt stilla på motorvägen i ungefär en timme. 

Det var tydligen tre bilar som hade krockat med varandra, och när trafiken väl började rulla igen kunde man se hur krossad en av bilarna var. Det var riktigt obehagligt att se.  

Jag är ju redan som det är ganska rädd för att åka bil, så den synen gjorde inte saken bättre om man säger så, och man kan inte låta bli att undra hur det gick för dem som satt i bilen.  


Resten av vägen därefter gick i alla fall bra, inga mer bilköer eller olyckor vad vi kunde se och trafiken i Stockholm var rätt lugn så det var skönt. 

Vi kom fram till Uppsala lite senare än tänkt, men vi kom fram och det är ju huvudsaken.

När vi kom så blev vi bjudna på god mat och så spelade vi spel och kollade på Youtubevideos tillsammans. 

Det var väldigt kul att vi hann umgås lite med dem även om det bara blev en snabb visit. 

Vi stannade över natten och fick sova i deras bäddsoffa, och nästa dag så åt vi frukost och sen gav vi oss ut på bokrean en stund innan vi gick till ett fik och mötte upp en av Jakobs vänner som också bor i Uppsala, sen så satt vi allihopa och fikade och pratade tills det var dags för mig och Jakob att åka till Stockholm för att checka in på hotellet och göra oss i ordning för uppstarten till matchen. 


Bilresan till Stockholm gick också bra och det var rätt lätt att hitta till hotellet som tur var, ibland när man kör i en ny stad så kan man ju köra så vilse så man tror att man aldrig kommer hitta ut igen. 
Jakob valde det hotellet som låg närmast festlokalen till den fest vi skulle på efter hockeyn och det blev ett hotell som låg vid Södersjukhuset. Jag tyckte det var ett helt okej hotell faktiskt,

även om det kanske var lite mer sjukhus än vi hade tänkt haha.

 

Väl på hotellet så duschade jag lite och fixade till mig lite innan det var dags att bege sig mot en pub i närheten av Hovet, där vi mötte upp några av alla Luleåsupportrar. Vi satt där och pratade lite och väntade in att matchen skulle börja. 


Själva matchen började rätt segt, Djurgården gjorde mål i slutet av första perioden och det kändes bara mer och mer hopplöst ju längre tiden gick.
Det var rätt trist faktiskt, och när det var knappt 3 minuter kvar av hela matchen låg Luleå fortfarande under och drog dessutom på sig en utvisning. 
Då kände man ju typ att det inte fanns någon chans alls, men så precis under de sista minutrarna där så kvitterade Luleå. Det hade vart en rätt händelselös match, men när det väl gällde så fick de in den där pucken och matchen gick till förlängning. 

Det kändes ju rätt skönt om man säger så. I förlängningen så var det ingen av lagen som gjorde mål så det blev straffläggning och efter många om och men så vann Luleå i straffarna med två raka mål och två räddningar.

Så det var grymt!

När matchen var slut var det dags att ta sig tillbaka mot hotellet och festlokalen som låg där i närheten för att gå på Norrbottensfesten, dit även många av spelarna skulle komma och hälsa lite på sina fans. 

Väl där så pratade vi lite med några spelare, fick några autografer och tog lite bilder tillsammans med spelarna.

Jag lyckades hitta en av de snyggaste spelarna, Jacob Lagacé och fick en bild med honom så då blev ju jag lycklig i alla fall  ;) 

 


Sen när alla spelarna hade gått runt tolvsnåret så gick jag och Jakob tillbaka till hotellet och kollade på lite tv-serie innan vi typ dog av trötthet och sov som stockar. Ända tills väckarklockan ringde så att vi skulle kunna gå upp och äta hotellfrukost innan vi skulle checka ut. 

Hotellfrukosten var väl inte den bästa jag vart med om, men det var mat i alla fall så man ska väl inte klaga.
Det var fullt med nyfödda bäbisar och deras föräldrar som satt och åt frukost i restaurangen. 

Det var lite speciellt om man säger så. 


När vi hade ätit färdigt var det dags att gå tillbaka till rummet och packa allt igen och checka ut från hotellet. Jag tycker att det är rätt mysigt att bo på hotell ibland. Så det var trevligt att komma iväg lite.

Det är ju inte så ofta man får tillfälle till sådant.

Så även om det inte är några långa resor så är ett dygn på hotell ändå kul.


Precis när vi hade checkat ut från hotellet och hoppat in i bilen för att åka och se om vi kunde hitta till gamla stan fick jag ett meddelande från min morbror att han var hemma och att vi gärna fick komma förbi om vi ville, det var verkligen jättekul. Jag trodde inte att han skulle vara hemma så det blev ett stort plus i kanten till Stockholmsresan att vi även hann med att träffa honom.

Vi åkte hem till hans lägenhet och satt där och pratade, drack juice (eftersom vi nyss hade ätit hotellfrukost)  och så fick vi ju se hans lägenhet där jag aldrig hade varit innan. 

Det var jättefint även fast de höll på att renovera lite i hallen.

När vi hade varit där ett tag så tog jag och Jakob tunnelbanan där ifrån till gamla stan och gick om kring där lite och kollade. Vi var på science fiction bokhandeln och kollade på allt de hade där och köpte två spel som verkade roliga. 

När vi hade gått omkring en stund så var det dags att börja ta sig hemåt igen.

Så vi tog oss tillbaka till bilen och påbörjade vår färd hem igen efter en helt fantastisk helg.


Det har varit fullt upp den här helgen, men jag är så glad att jag klarade av det trots att det var jobbigt till och från. 

Det känns så bra att jag faktiskt kan göra detta som jag för bara några år sedan aldrig ens kunnat föreställa mig att jag skulle klara av. 

Jag fick ett par panikattacker och jag föll tillbaka i rökningen igen efter typ två veckor som rökfri. 

Men samtidigt så klarade jag det och jag tog mig igenom det och kunde faktiskt känna att jag hade kul.
 Även om jag kanske inte tyckte att just hockeyn var så jätterolig, så var det roligt att kunna vara med och ge Jakob chansen att göra saker som han så gärna vill uppleva, och att se hans glädje ger ju mig glädje. 


Så kort sagt så har jag haft en rolig och händelsefylld helg som jag är väldigt glad och tacksam över att jag faktiskt har klarat av. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards