En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 2 februari 2015

Kik, snapchat och det riktiga livet

Av Sara Modigh - 2 februari 2015 10:15

När man har en närmare relation till sin mobiltelefon än man har med människorna runt om kring så är det något som är väldigt fel.
Är det något jag hatar är det synen av ett rum fullt med människor som alla sitter med sina mobiler och skärmar av helt från omvärlden istället för att faktiskt titta upp och socialisera sig på riktigt.

Det har gått för långt, man ska alltid vara tillgänglig och hela tiden uppkopplad. Det gör mig galen att sitta och prata med någon som motvilligt tittar upp från mobilen då och då.
Jag får om och om igen förfrågningar om jag inte kan skaffa "Kik" en chatt-app till mobilen.

Nej det kan jag inte!

Jag använder inte mobilen på det sättet.
Vill jag chatta loggar jag in på en chatt och sen loggar jag ut när jag inte sitter vid datorn mer. Jag vill inte ha ett ständigt följande chattrum i fickan med krav på att jag ska vara social och tillgänglig dygnet runt.


Nej det har gått för långt! 

Jag har snapchat och använder det i princip aldrig, och då man har gett ut den så blir folk arga för att man inte skickar bilder eller svarar inom fem minuter. Detta trots att man sagt att man inte använder appen?! 
Man blir bara så trött på vissa folk och att de inte kan acceptera att jag hellre lever IRL än inne i mobilen i en app som snapchat eller Kik.

Jag vill inte vara ständigt uppkopplad och tillgänglig. Jag vill umgås med min familj och mina vänner ifred. Är det något viktigt du måste säga så skicka ett SMS, och har du inte mitt nummer så är det för att du inte känner mig väl nog för att ha något viktigt att säga. 

Har du något lite oviktigare att säga så skriv på Facebook, Dayviews, eller något.

Vill ni se bilder så istället för att tjata på att jag ska skicka på Snapchat så kolla igenom mina 3000 bilder på bilddagboken eller följ min Instagram!


Jag är inte tråkig som ni brukar kalla mig, utan tvärt om det är det DU som är. Jag är ute och lever medans du sitter hemma och grinar över att du inte får tillräckligt många snaps för att fylla din dag med!

Så under tiden som just en av dessa tråkmånsar tjatade kollade jag på film med min man, sov, var på tipspromenad, fikade tillsammans med min familj, var ute och åkte pulka och umgicks i den verkliga värden. Sen blockade den torrbollen mig för att jag var "tråkig", jo visst. Vi säger väl så då ;)


För om  man blir rolig av att sitta med mobilen i fejset hela dagarna så vill jag inte vara rolig. Då är jag hellre tråkig och går ut och åker pulka med min familj. 


     


Jag hade i alla fall väldigt kul igår för att vara så tråkig!


Jag och Jakob började dagen med tipspromenad med Pappa, Ingela, Ludvig, Samuel och Elias.

Och då hittade jag massa små lappar:

      

En för varje fråga.

Tydligen någon som gillar mig, och varför skulle man göra det om jag nu är så tråkig ;)


Sen fikade vi alla tillsammans med Farmor och farfar.

Efter att vi fikat klart gick vi ut och åkte pulka Jag, Jakob, Ludvig, Ingela, Pappa, Samuel och Elias.

Backen var jättelång och snabbt gick det haha 


Sen efter det hade jag och Jakob myskväll med film och godis så nej. Jag skulle aldrig byta det mot att sitta hela dagen med mobilen i handen och chatta med någon främling. 



 
 
Ingen bild

alice

2 februari 2015 14:30

Applåder! så jävla prick på! :)

Sara Modigh

2 februari 2015 15:54

Tack haha, skönt att man inte är ensam :D

 
Maria

Maria

2 februari 2015 18:53

Jag håller med dig fullständigt. Jag tycker att det är respektlöst av någon att sitta med telefonen ständigt då man försöker prata med den,

http://www.borderlinelivet.blogg.se

Sara Modigh

2 februari 2015 19:55

Ja det är så otroligt tråkigt.

 
Antidrom

Antidrom

3 februari 2015 16:06

Applåder från mig också!
Jag har ofta min mobil på ljudlöst läge, om jag inte väntar på något viktigt samtal. Jag vill inte hela tiden vara tillgänglig, eller bli störd när jag är med vänner eller står i kön på affären.
Datorn tar redan så mycket tid, så jag vill inte att mobilen ska ta upp ännu mer av denna dyrbara vara som många verkar ha brist på idag ;)

http://antidrom.blogspot.se

Sara Modigh

3 februari 2015 16:20

Ja men precis!
Jag har alltid mobilen på ljudlös för när jag är med personer så vill jag vara med dem och inte med min mobil.

 
Ingen bild

Michael

3 februari 2015 22:10

så jäkla klockrent haha fram med fler tråkigt folk

Sara Modigh

3 februari 2015 22:17

Haha tackar :D
Åh vad jag ska vara tråkig i helgen :P

 
Ingen bild

J

5 februari 2015 20:15

Och ändå så lägger du låååååång tid på att skriva ett sånt här inlägg. Dubbelmoral

Sara Modigh

6 februari 2015 00:42

På vilket sätt är det dubbelmoral om jag får fråga?
Vad jag gör om dagarna när jag är ensam hemma har väl ingenting med hur jag väljer att använda min mobil när jag umgås folk :)
Sen underskattar du mig nog, det där inlägget tog inte lång tid att skriva ;)

Jag tycker inte om att ständigt vara uppkopplad. Jag vill inte ha en mobil som plingar av chattmeddelanden dygnet runt för det stressar mig något så otroligt.
Jag har testat på det och det är inget för mig.

Sen att jag sitter vid min dator om dagarna och driver en blogg ja det är ett intresse jag har. Men jag ser inte dubbelmoralen i att driva en blogg när jag sitter hemma i min ensamhet och att säga "Jag vill inte använda Kik för jag vill ha min umgängestid ifred när jag har den"
Jag sitter naturligtvis inte och skriver på min blogg när jag är tillsammans med familj och vänner och det är ju där skon klämmer för mig.

När folk blir arga för att man inte svarar när man är ute och umgås med sin familj, eller när killar blir arga för att man inte är deras personliga fotoautomat som spottar ut sig bilder på beställning vilken tid på dygnet det än är och vad man än sysslar med. Då blir det inte kul. Det är heller inte kul att umgås med någon som har en närmre relation till sin mobil än till människorna runt omkring.
Jag sitter inte med mobilen och håller på med den hela tiden när jag är med folk och när jag är ensam sitter jag vid datorn. Ingen dubbelmoral i det vad jag kan se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards